Vi lever i en tid när vi inte längre kan avsluta relationer. Där nätet ger oss möjligheter att hålla allt vid liv. Hur kommer det att påverka mänskligheten att det är svårt att sätta punkt? Att en människa aldrig finns längre bort än ett mejl.

Fram tills nu har historia kunnat förbli historia. Så kom internet, facebook, mejl, adressböcker i telefonen och vi står plötsligt i en situation där vi inte riktigt kommer att kunna avsluta relationer. Våra mobilnummer är lika förbundna till oss som våra personnummer. Våra tonåringar kommer att ha livslång kontakt med sina ex-pojkvänner. Eller inte längre bort än en sökning på facebook. Hur kommer det att påverka oss?

Har vi inte ett behov av att sätta gränser, att sätta punkt, att avsluta? Och om nu detta behovet upplöses – hur kommer det då att påverka oss, i vårt sätt att leva, i våra hjärtan, i våra relationer? Frestelsen som alltid lurar bakom hörnet. Inte längre bort än en hälsning på facebook. Så enkelt att slänga iväg ett mejl eller en oskyldig hälsning.

Är det sunt att vi inte kan sätta punkt och gå vidare?