På Facebook idag – stort tack för de fina orden Catharina Jerbo!

“Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag har skrivit och suddat, skrivit och suddat igen. Men jag tror jag börjar med ett citat från boken, alldeles i början “…och fnös åt sin död mamma som satt fastklämd under en magnet på kylskåpet…” Där. Precis där förstod jag att jag höll på att börja läsa något som skulle förändra mig, precis så som en riktigt bra bok alltid gör.

De följande sidorna fyllde mig med glädje och speciellt som jag hittade flera nya friska liknelser som jag la nära hjärtat.
Hela boken andas någon klok och kärleksfull ande rakt in i läsaren, den är på samma gång nära och på avstånd. Steg för steg klev den in på ställen i mig som behövde beröras och röras om. Det är en märklig blandning av igenkännande och avståndstagande, Vanja blir tydlig och levande, på något sätt en själsfrände och det är inte lätt att lägga ifrån sig boken när den är slut. Det här är en bok som fortsätter även efter sista ordet, den fortsätter som ett inre samtal med både huvudperson och andra. En bok med både innehåll och hjärta. Tack!”