2014 går mot sitt slut och ett nytt fräscht 2015 tar vid. Jag slänger en kort blick över axeln , noterar att jag följt trenden genom att yoloa och lämnar ett mycket bra år bakom mig. Kanske det bästa på länge. Jag ångrar inte beslutet hösten 2013  att lämna det fasta inrutade till förmån för det odefinierade och föränderliga. Och om 2013 var omställningens år på många plan (skrev om det här) var 2014 handlingens och året då jag som frilanscopy försörjde mig själv med min egen penna – en tillfredsställande känsla indeed. Jag har under året knutit många nya kontakter och fått flera nya uppdragsgivare. I oktober flyttade jag in i ”Palatshuset” på Medborgarplatsen och hade en intensiv och rolig jobbhöst. I januari bär det av igen och jag och kollegor flyttar till ”Garaget” på Brännkyrkagatan – nya människor, nya konstellationer. 

I min nya vardag finns även plats för skrivandet. 2014 var året då min roman Fotografen gavs ut i pocket och jag dessutom avslutade manus två och påbörjade manus tre. Jag ser nu fram emot ett 2015 i samma anda, men hoppas på att få växla upp ytterligare arbetsmässigt och att mitt andra romanmanus får möta nya och gamla läsare.

Tyvärr vet jag att högtrycket jag upplevt i år endast är lokalt och att många upplevt ett fasansfullt 2014. Må världen ta sitt förnuft till fånga. Och så länge det inte händer hjälps vi åt – deal, eller hur?
nyår 2