Nu har jag läst Sonjas sista vilja. Inte min favoritgenre mennu går jag utanför mig själv och min egen smak. Det är en bra historia, stort plus för det. Jag drog direkt paralleller med mitt eget tjejgäng och tankarna snurrade iväg vad som skulle stå i mitt testamente och vilka villkor jag skulle ställa. Och omvänt, vilka villkor skulle jag själv vilja ha? Jag kan mycket väl tänka mig att denna skulle funka som film i genren romantisk komedi.

Men… Jag kan inte låta bli att koppla på nördhjärnan. Är man själv i skrivandeprocess är det omöjligt att bortse från att analysera själva hantverket. Och det är ett enkelt språk och ett forcerat tempo. Lite rörigt ibland och så dessa perspektivskiften, mitt i kapitel och stycken. Hur har dessa kunnat glida förbi hårdnackade förläggare och redaktörer??? Men som sagt, jag gillar storyn som sådan. Kulromanidé och en underhållande läsupplevelse!