harifran_till_verkligheten_låg

Äntligen kan jag presentera mitt omslag till min andra roman Härifrån till verkligheten. Jag är så glad och nöjd över att formgivaren Michael Ceken har lyckats tolka min berättelse på ett så fint sätt!

Om Härifrån till verkligheten
Den heta sommaren går in i augusti. Marianne lutar sig tillbaka i sin hammock och andas ut för att dottern Karin har rest tillbaka till Stockholm. Äntligen är hon befriad från dotterns misstrogna blickar. Och i Stockholm våndas Karin inför hösten och stönar över författardrömmarna som rasar in på förlaget. Men en tanke har börjat ta form. Ett övertagande av skånelängan i Vejbystrand kan vara chansen till frigörelse från sorgen efter den bortgångne maken.
Så går toaletten sönder.
Marianne öppnar dörren för en rörmokare och hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske? När födelsedagen kommer har det omstridda skåpet med majblommor dammats av för allra sista gången.

Har vi rätt att bestämma över våra föräldrars livsval? Har vi rätt att bestämma över andras sorg? Och var börjar och slutar egentligen ett moderskap? Härifrån till verkligheten är en relations- och samtidsroman som tränger sig på i folkhemmet och utmanar både hjärta och tanke. En varm, engagerande och aktuell roman om skuld och kärlek mellan förälder och barn samt en oväntad kraft i en enkel majblomma.