”Men liv är nu en gång för alla detsamma som förändring. Allting flyter. Och rörelsen är till hela sitt väsen oförutsebar.” Dessa rader är plockade ur skriften På två sidors villkor/En humanists bekännelse av min idol, författaren och filosofen Bengt Jacobsson.

Jag inleder med hans rader därför att jag tror på förändringar. Jag vill inte planera, jag vill inte ha fasta rutiner. Jag tycker det är befriande och menar att det är ren livskraft att inte alltid veta. Och detta år har sannerligen varit ett rörelsens år. Ett förändringens år. Jag har tagit två stora kliv ut i det okända och står inför ett 2014 jag inte alls vet mycket om, beträffande min utveckling och mitt arbetsliv. Det är befriande.

I våras fick jag mitt manus utgivet efter många års envist slit. Det var naturligtvis väldigt roligt. Hela tiden har jag haft för avsikt att bara flyta med i detta och lita på att boken kommer öppna okända dörrar och visa nya riktningar. Och så blev det verkligen. Det har varit ett händelserikt och omvälvande år som givit mig många nya vänner, nya personliga utmaningar, nya insikter. Jag har fått vänliga mejl och brev från okända människor men har också blivit tvungen att inse att kritik är en del av min nya vardag.

Boken gav mig också puffen att ta nästa steg, uppnå en annan dröm som jag haft länge. Att få in lite mer frihet, självständighet och flexibilitet i vardagen. I höstas sa jag därför upp mig från min fasta anställning efter tio år på Citat. Beslutet var förhållandevis enkelt och okomplicerat. Är det lätt är det rätt, sägs det. Ännu en gång tänker jag ha tillit till att allting ordnar sig som det är tänkt. Jag citerar Bengt Jacobsson igen: ”Liv är allt som utvecklas på sina egna villkor i det vällovliga syftet att fylla sig med sig självt.”

Med ett trevande författarskap i den ena handen och ett osäkert, otryggt och oberäkneligt frilansliv som copywriter i den andra, går jag in i ett nytt år och ser fram emot ett oskrivet 2014. Och jag önskar er alla där ute, av hela mitt hjärta, att ni gör det förändringar som måste göras, ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!!!

”Det som är osäkert, tillfälligt, kaotiskt och oförutsebart är det som är öppet. Och där det är öppet finns möjligheter för livet att utvecklas på sina egna villkor.”

Highlight of the year!!!

Releasen – highlight of the year!!!