De sista åren är det inte bara vinkännare och finsmakare som använder sig av begreppet Fine Wine. Börjar vi helt enkelt bli lite fina i buteljkanten när det gäller val av vin?

För den som inte vet står begreppet Fine Wine för viner från erkända vingårdar och uppmärksammas ofta av etablerade vinskribenter. Fine Wines har också ett andrahandsvärde, till skillnad mot vanliga, enklare hyllviner.

Känslan av att vi som vinköpare har blivit lite kräsnare kan bekräftas av Systembolaget. De senaste åren har man sett en växande efterfrågan på nyheter rent generellt samt även drycker från mindre producenter. För att möta detta har man nyligen utökat sitt tillfälliga sortiment för att tillmötesgå efterfrågan på nyheter i olika prisklasser. Det nya sortimentet finns tillgängligt i upp till 250 butiker över hela Sverige och går även att beställa på webben.

– Ambitionen är att ständigt kunna erbjuda den nyhetsintresserade kunden ett spännande och varierat utbud med olika ursprung och stilar från såväl erkända producenter som småskaliga uppstickare, säger Sofia Brännborn pressekreterare på Systembolaget.

Läs fortsättningen om Fine Wine >>