Ann Burgaz är vd för The Wineagency och arbetar aktivt för jämlikhet. Därför skulle hon gärna se en man komma in i gänget på The Wineagency – hon tror nämligen på balans mellan manligt och kvinnligt. Dessutom främjar jämlikhet trivsel och lönsamhet.

Ann Burgaz har varit passionerat intresserad av vin sedan mitten på åttiotalet. Då var branschen mansdominerad och motarbetade kvinnor. Men Ann Burgaz lät sig inte nedslås utan utbildade sig till sommelier och hittade sina egna vägar. Idag är hon vd för The Wineagency, det största företaget i Vingruppen i Norden. Hon är dessutom en stark förebild på den internationella vinarenan.

– Ett kvinnligt relaterat fenomen är att kvinnor inte kliver fram för att de inte tror att de räcker till. Som ledare vill jag att kvinnor inser att de kan växa med uppgiften och att de vågar visa framfötterna. Jag uppmuntrar alla kvinnor att hitta personer, till exempel mentorer, som tror på dem och som ger dem utrymme att ta egna initiativ och pröva sina idéer, säger Ann Burgaz.

Läs fortsättningen om Wineagency >