Rättvisa, dynamik och samhällsnytta är tre goda skäl till att världsledande Samsung klättrar som attraktiv arbetsgivare bland studenter och young professionals. Det säger Thomas Holmberg, personaldirektör på Samsung.

Efter en avstickare till life science längtade Thomas Holmberg tillbaka till dynamiken inom telekom, där han tidigare hade arbetat under sexton år. Idag är han Director Human Resources på Samsung. Kanske är bolaget mest känt för sin mobiltelefoni och tv-apparater men de är även stora inom vitvaror och produkter kopplat till it, som exempelvis skrivbords- och gamingskärmar, SSD-diskar och signagelösningar.

– Jag ville komma tillbaka till en snabbrörlig verksamhet och Samsung är duktiga på att hålla oss sysselsatta! Många blir förvånade när de får se vilken otrolig mängd produkter vi har, det finns få företag som har den innovationskraft och breda produktportfölj och dessutom driver vi teknikutvecklingen, säger Thomas Holmberg.

Samsung är en attraktiv arbetsgivare bland studenter och young professionals. Framgångsfaktorn har varit ett starkt målgruppsfokus och ett långsiktigt och målmedvetet arbete. Men det finns också goda skäl att stanna kvar.

– Vi har en stark kultur med gott ledarskap och samtalsklimat. Vi har också en utpräglad genomförandekultur. Här blir du sedd för vad du gör och levererar.

Läs fortsättningen om Samsungs e b-arbete >>