Jag har fått i uppdrag att skriva en serie artiklar på temat privatekonomi för Feminas läsare. Först ut är artikeln om att köpa förlovningsringar på andrahandsmarknaden. Maria Granström på Bukowskis ger goda råd om vad man ska tänka på.

Förlovning med förstahandsvalet men ringen second hand?
Tillhör du dem som vill föra vidare någon annans kärlekshistoria? Eller som helt enkelt vill ha mycket carat för pengarna? Att köpa förlovningsringar second hand har sina fördelar men det finns också saker att se upp med.

Har du funderat på att köpa en förlovningsring ute på andrahandsmarknaden? Vi frågade Maria Granström, filialchef för Malmö på Bukowskis, om det finns något särskilt man ska tänka på. Finns det till och med fördelar?

– Att köpa en begagnad förlovningsring är att föra vidare någon annans historia. Det känns unikt och fint men är samtidigt ett stort beslut. För det är ju viktigt att man trivs med ringen och vill ha den varje dag.

Hon fortsätter:

– Jag fick ta över min svärmors ringar. Det knöt oss samman som familj och var ett välkomnande till mig, jag blev jätteglad för det. Även om jag nu är skild har jag kvar mina ringar och jag ger dem gärna vidare till min son för att fortsätta med familjehistorien. Den tanken är fin, tycker jag.

Läs artikeln på Femina.se